ADS NOT DISPLAYED TO REGISTERED USERS.
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 25
Like Tree1Likes

Za sve sa prostora bivše Jugoslavije

Multilingual Corner Discuss Za sve sa prostora bivše Jugoslavije in the Current forums; Zdravo! Zovem se Igor i živim u Vojvodini. Pozdravljam i pozivam sve članove ovog foruma (sadašnje i buduće) sa prostora ...

Senior Member imalko's Avatar
    Country
    Serbia

Za sve sa prostora bivše Jugoslavije

Zdravo!

Zovem se Igor i živim u Vojvodini. Pozdravljam i pozivam sve članove ovog foruma (sadašnje i buduće) sa prostora bivše Jugoslavije, kao i sve dobre ljude koji razumeju naš jezik da učestvuju u ovoj temi kako bi smo mogli da pričamo o našoj omiljenoj temi - vazduhoplovstvu.

Evo za početak želim da podelim sa vama neke informacije (ako za njih već niste čuli):

- Ovogodišnji "Beograd Air show" iznad Kalemegdana i Ušća planiran je za 11. jul.

- Povodom obeležavanja 100. godišnjice vazduhoplovstva u Srbiji biće održan međunarodni aeromiting na Batajničkom aerodromu 13. septembra. Prema nezvaničnim informacijama pozvana su vazduhoplovstva 17 zemalja a od čega je za sada zvanično potvrđeno učešće vazduhoplovstva Grčke, Francuske, Portugala, Bugarske, Italije (akro grupa Frecce Trikolori). Nadajmo se da će doći i ostali koji su pozvani. U svakom slučaju biće zanimljivo!

Ako saznam neke nove informacije u vezi sa ovim aeromitingom očekujte ih u sledećim postovima.
    Last edited by imalko; 05-15-2009 at 01:41 PM.

"Find your enemy and shoot him down - everything else is unimportant."

Country
    Serbia

Muzej i eskadrila starih vazduhoplova

Muzej vazduhoplovstva na aerodromu Beograd u saradnji sa aero klubom "Galeb" objavio je ambiciozan projekat pod nazivom "Eskadrila starih vazduhoplova", kojim je predviđena restauracija određenih starih aviona u letno stanje kao i izrada replika aviona u letnom stanju. U sledećih deset godina (nadajmo se) poleteće replike aviona Sarić No 2, Ikarus S-49 i Rogožarski IK-3 i Bleriot Tip XI.

Toliko za sada. Pozdrav!
    Attached Images

Senior Member Milos Sijacki's Avatar
    Country
    Serbia
    Pozdrav Igore.

Hvala za ovaj deo na forumu za nas jezik. Takodje hvala za informaciju o aeromitingu u septembru, jedva cekam da ga vidim, zbog stranih zemalja vise.

Informacija o restauraciji starih modela je dobra vest. Soko 522 i Ikarus avioni su tipovi i modeli koje bih ja, a sigurno nisam jedini, voleo da vidim kako lete. Za Ik-3 cemo morati da se nacekamo nazalost, ali i taj legendarni avion ce poleteti.
    They shall be my finest warriors,
    these men who give of themselves to me.
    Like clay I shall mould them,
    and in the furnace of war forge them.

The Emperor of Mankind

Country
    Serbia
    Inace, da ne zaboravim, danas sam bio na aeromitingu na Cenejskom aerodromu i bilo je super. Pogotovo je bilo super kada su Orao i Mig-29 leteli.

Pozdrav

The Emperor of Mankind

Country
    Serbia
    Baš sam hteo da te pitam, pošto živiš u Novom Sadu - da nisi slučajno juče i danas bio na aeromitingu u Čeneju? I eto već sam dobio odgovor. Ja sam na žalost suviše kasno saznao za ovaj aeromiting te nisam mogao da dođem...
    Ovde u Pazovi sam uspeo samo da vidim let Orla kad se vraćao na Batajnicu i grupni let 5 klipnih aviona ali nisam prepoznao kojeg tipa su bili. Možda Utve-75? Međutim bilo je letova i ovih dana dok su valjda vežbali za aeromiting. Da li je bilo i nekih lakih aviona izloženih na stajanci? Imaš li neke sveže fotke sa današnjeg aeromitinga?
    Last edited by imalko; 05-31-2009 at 01:49 PM.

Country
    Serbia
    Bio sam danas, i ove sam fotke uzeo.
    Attached Images
    Last edited by DerAdlerIstGelandet; 05-31-2009 at 02:42 PM. Reason: Resized pictures at request of a forum user.

The Emperor of Mankind

Country
    Serbia
    Odlične slike Miloše, izgleda da je bilo zanimljivo. Super je G-2 Galeb u ovoj "civilnoj" šemi bojenja za aeroklub a sviđa mi se i onaj crveni dvokrilac, liči na one što se koriste u vazdušnim trkama. MiG-29 u letu je prava stvar! Stvarno mi se sviđa ova nova šema bojenja i nove nacionalne oznake na našim dvadesetdevetkama.

Mogao si ipak da smanjiš slike, treba mnogo vremena da se otvore a i nezgodno ih je gledati ovako...

Edit: Zamolio sam moderatora da malo smanji slike. Nadam se da nećeš zameriti Miloše. Thanks Adler!
    Last edited by imalko; 05-31-2009 at 05:41 PM.

Country
    Serbia
    Ne zameram. Da budem iskren mrzelo me da ih smanjim. :P Hvala inace za komentar. Aeromiting je prosao odlicno, vreme je bilo dobro i nastupi su bili super, pogotovo od strane Slovenca koji je bio manijak u vazduhu.

Thanks to Adler for resizing the photos.

The Emperor of Mankind

Country
    Serbia
    Pozdrav

Pitanje jedno samo?

Jel za aeromiting na Batajnici 100% sigurno?

The Emperor of Mankind

Country
    Serbia
    Quote Originally Posted by Milos Sijacki View Post
    Jel za aeromiting na Batajnici 100% sigurno?
    Prema web sajtu "Europe Air Show Calendar 2009" trebalo bi da jeste. Evo pogledaj link, tu je uvršten i Batajnica Air Show za 13. septembar:

MILAVIA Air Show Calendar 2009 - European Air Shows 2009

Inače nezvanične podatke o zemljama učesnicima našao sam na jednom našem domaćem vazduhoplovnom forumu a čuo sam i ministra vojnog Šutanovca na vestima kako je u raznim prilikama pominjao ovaj aeromiting, uključujući i nedavno prilikom prvog promotivnog leta Laste-95.

Mada opet... Nikad se nezna. Evo recimo, mene je iznenadila informacija da je aeromiting u Kečkemetu, koji je bio planiran za 1/2. avgust, otkazan. Međutim, moj je lični utisak da će aeromitinga u Batajnici u septembru ipak biti.
    Last edited by imalko; 06-06-2009 at 06:19 AM.

Senior Member Pisis's Avatar
    Country
    Czech Republic
    Country II
    Sweden
    Dlho žicije Panslavisma!
    "He's a menace to himself and everything else in the air... yes, birds too." - Airplane!

Memory of Nation

Why Did Hitler Want Czechoslovakia

WW2 Was A War That Had To Be Fought!

Children of Hamas

Country
    Serbia
    Živeli!

Country
    Serbia

Aeromiting Batajnica 13.09.2009

Za sve zainteresovane evo još jedne informacije o aeromitingu koji je će održati na Batajničkom aerodromu 13. septembra. Postavljena je zvanična internet prezentacija za ovaj aeromiting koju možete pogledati ako kliknete na sledeći link:

Aeromiting Batajnica - 13.09.2009. - ???????

Country
    Serbia

IN MEMORIAM

U utorak 7. jula u tragičnom padu aviona MiG-29 na aerodromu Batajnica izgubljena su dva života. Poginuli su pilot potpukovnik Rade Ranđelović i vojnik na redovnom odsluženju vojnog roka Milan Ulemek.

Milan Ulemek bio je moj sugrađanin, dakle živeo je u Staroj Pazovi (mada ga nisam lično poznavao). Sahranjen je danas uz najviše vojne počasti i u prisustvu porodice, prijatelja i brojnih građana Stare Pazove. Sahrani su prisustvovali i predsednik Republike, ministar vojni, predstavnici vojske i lokalne samouprave. Povodom ovog tragičnog događaja u opštini Stara Pazova je četvrtak 9. jul proglašen danom žalosti.

Neutešnim porodicama upućujem izraze iskrenog saučešća a ovaj post želim da posvetim uspomeni na poginule.
    Slava im.
    Attached Images
    Last edited by imalko; 07-31-2009 at 08:14 AM.

Country
    Serbia
    To sto se desilo je stvarno tragicno i mene licno je stvarno iznenadilo, jer se srusio skoro remontovani Mig-29, koji bi trebalo da je u odlicnom letackom stanju. Ako gledamo da je nesreca bila zbog neispravnosti aviona, ali sacekacemo izvestaj. A vojnik koji je poginuo je stvarno, ne znam sta da kazem zato i necu.

Nek obojica pocivaju u miru.

The Emperor of Mankind

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Bookmarks